Aalborg Universitet og Devcco flytter ind i Digital Energy Hub

19. Jan. 2021

Devcco, der leverer rådgivning til den globale fjernvarme og -kølingssektor, og Aalborg Universitet (AAU) er flyttet ind i det nyskabende kontorfællesskab for digital energi, Digital Energy Hub. Digital Energy Hub er placeret i Port House i Fredericia, som udgør Danmarks samlingspunkt for innovation og forskning indenfor datadrevne løsninger til energisektoren. Med de to nye indflyttere sættes der yderligere skub i innovationen, der skal resultere i en billig og driftssikker energiforsyning med 100% grøn energi.
Aalborg Universitet og Devcco flytter ind i Digital Energy Hub

Digital Energy Hub er etableret af Center Denmark, der leverer digital infrastruktur og realtidsdata fra el, vand og varme til anvendelse for virksomheder og forsyningsselskaber m.v., som ønsker at levere nye datadrevne løsninger baseret på energidata. Målet er at optimere, hvordan og hvornår vi forbruger og lagrer energi, så det flyttes til tidspunkter med lav eller ingen CO2-udledning.

Alle, der arbejder med digital energi inviteres ind i Digital Energy Hub

I kontoret bor selvfølgelig allerede Center Denmark, men også Energy Cluster Denmark samt DTU og SDU, og flere virksomheder inviteres ind til samarbejdet. Lige netop samspillet mellem universiteter og erhvervsliv er vigtig for at ny viden og teknologi bliver bragt i anvendelse i nye kommercielle forretningsmodeller og produkter, der accelererer den grønne omstilling.

Devcco ser mange muligheder i Digital Energy Hub, fortæller Jakob Bjerregaard, partner i Devcco. Hos Devcco er vi meget glade for at blive en del af et spændende miljø hos Center Denmark og Digital Energy Hub. Vi ser et kæmpe potentiale indenfor vores primære forretningsområder, fjernvarme og -køling, for at udnytte data og digitalisering til at forbedre og innovere forretningsmodeller, investeringer, services og driften - og vi håber at gøre det sammen med de andre partnere i Center Denmark.

Også fra AAU’s side ser man frem til at være en aktiv del af Digital Energy Hub. Det fortæller professor Jakob Stoustrup, som er prodekan for uddannelse og energi på Det Tekniske Fakultet for IT og Design:

Grøn omstilling er et af de allervigtigste indsatsområder for Aalborg Universitet, og med over 400 energiforskere og en lang tradition for at samarbejde med erhvervslivet er det helt oplagt for os at gå ind i samarbejdet i Digital Energy Hub.

På daglig basis repræsenteres AAU af strategisk rådgiver, Preben Birr-Pedersen, som har mange års erfaring inden for energiområdet.

Vi er rigtig glade for at have AAU og Devcco med ombord i inkubatoren, udtaler Søren Skov Bording, direktør af Center Denmark. AAU er strategisk partner på udvikling af teknologi til vores Data Lake (lager af data opsamlet fra energisektoren) og Devcco sidder med stærke kompetencer på fjernvarme og fjernkøling, som bliver en vigtig sektor i den grønne omstilling. Dette er et enestående innovationsmiljø, hvor vi med vores partnere i hub’en vil skabe brugbare nye teknologier og forretningsmodeller til den grønne omstilling.

For yderligere information kontakt venligst:

Jakob Bjerregaard, partner i Devcco, Tlf.: 93 95 90 70

Jakob Stoustrup, professor og prodekan for uddannelse og energi på Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Aalborg Universitet, Tlf.: 26 12 60 59

Søren Skov Bording, direktør for Center Denmark, Tlf. 23 40 86 12.